Decentraal ventilatiesysteem laten plaatsen

Kies jij ervoor om bepaalde kamers wel voldoende ventileren, maar niet uitgebreid renoveren? Kies dan voor een decentraal ventilatiesysteem van JV Technics. Bij dit type van ventileren kies jij welke kamer je specifiek verlucht. Geen meterslange ventilatiekanalen doorheen je woning, wel een directe doorvoer naar buiten. Zo pas jij je verluchting snel en eenvoudig aan per ruimte en voorkom je vocht en schimmels.

Ontdek de werking, het onderhoud en de voor- en nadelen van een decentraal ventilatiesysteem. Laat jouw ruimtespecifieke ventilatie plaatsen door een vakman zoals JV Technics. Vraag vandaag nog je offerte aan en geniet weer van een gezond binnenklimaat. Vragen over de beschikbare soorten ventilatiesystemen? Neem gerust contact.

Decentraal ventilatiesysteem laten plaatsen
ruimtes afzonderlijk ventileren

Ruimtes afzonderlijk ventileren met een decentrale ventilatie

Een goed geïsoleerd huis of appartement houdt warmte binnen en koude buiten, of net andersom. Maar het sluit ons ook af van gezonde buitenlucht. En laat ons rondlopen in vervuilde lucht die schimmels, vocht en CO2 bevat. Net daarom kies je best voor een goede ventilatie, zoals decentrale ventilatie waarbij je kamer per kamer verlucht.

Een decentrale ventilatie zuigt verse lucht natuurlijk aan via een rooster. En voert vervuilde lucht mechanisch af via een directe doorvoer naar buiten. Ideaal wanneer je beslist om slechts 1 ruimte te ventileren, want het systeem vraagt geen grote breekwerken. Enkel een ventilatierooster en een elektrische aansluiting zijn noodzakelijk.

Stel jij je decentraal ventilatiesysteem in verbinding met een warmtewisselaar (WTW)? Dan voert de volautomatische ventilatieoplossing warme lucht af en recupereert deze temperatuur om aangevoerde lucht op te warmen. Beide luchtstromen komen niet in contact met elkaar, waardoor de kwaliteit van propere lucht gegarandeerd blijft.

De voor- en nadelen van een decentrale ventilatie

Een lokale ventilatieoplossing biedt tal van mogelijkheden voor bestaande woningen die onvoldoende verlucht zijn. Kies je voor het systeem bij je renovatie? Dan krijg je er een pak voordelen bovenop. Houd daarnaast rekening met een aantal belangrijke factoren.

Voordelen decentrale ventilatie

  • Eenvoudige installatie
  • Minder ingrijpende werken dan andere mechanische systemen
  • Ruimtebesparend
  • Goedkoper om een aantal ruimtes apart te ventileren dan je volledige huis
  • Minder onderhoud dan een centraal ventilatiesysteem
  • Minimalistisch design
  • Automatische sturing van zuivere lucht
  • Duurzaam door recuperatie van warmte

Nadelen decentraal ventilatiesysteem

  • Vaak minder doorstroom naar andere ruimtes
  • Per kamer die je ventileert een aparte unit
  • Uitblaasbereik (de afstand tussen het kanaal en de rooster) is beperkt
  • Minder energiebesparing dan bij een centraal ventilatiesysteem.
  • Minder esthetische toepassingen.

Heb je de mogelijkheid om andere ventilatiesystemen te overwegen? Laat je dan zeker bijstaan door de expertise van JV Technics. Wij bekijken jouw verhaal in detail en helpen je de juiste ventilatie te kiezen.

Onderhoud van een decentrale ventilatie

Het onderhoud van je ventilatiesysteem is enorm belangrijk. Een goed werkende unit bespaart niet enkel energie, maar voorkomt ook vocht en schimmels. Controleer en reinig je systeem regelmatig.

Aangezien een zelfstandig ventilatiesysteem weinig  gebruik maakt van verluchtingskanalen, blijft het onderhoud van dit systeem beperkt. Wel is het belangrijk dat je één of tweemaal per jaar de filter van je unit vervangt, als die aanwezig zijn. Filters zorgen voor propere aangevoerde lucht. Zijn deze vervuild of verstopt? Dan krijg je geen gezuiverde lucht meer binnen in je kamers en daalt je luchtkwaliteit.

Vragen over het onderhoud van je ventilatiesysteem? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

onderhoud decentrale ventilatie
kostprijs decentrale ventilatie

Kostenplaatje van een decentraal ventilatiesysteem

In vergelijking met andere ventilatiesystemen zoals ventilatiesysteem D of ventilatiesysteem C, betaal je voor een decentrale ventilatie een pak minder. Ook is je volledige kostenplaatje afhankelijk van het aantal units dat je plaatst in je woning. Kies je voor een systeem met warmteterugwinning? Ook dan tast je iets dieper in de buidel. Plan een afspraak in en ontvang jouw persoonlijke offerte op maat.

Laat je decentraal ventilatiesysteem plaatsen door JV Technics

Laat je voor de plaatsing van een decentraal ventilatiesysteem bijstaan door een vakman zoals JV Technics. Zo ben je zeker dat de installatie correct verloopt, dat je systeem optimaal werkt en dat jouw binnenklimaat weer zo gezond mogelijk is.

Kies voor de expertise van JV Technics en laat je begeleiden bij elke stap van je installatie:

  • Wij bekijken je huidige situatie in detail en stellen het geschikte ventilatiesysteem voor.
  • Je ontvangt een persoonlijke, en vrijblijvende, offerte op maat.
  • JV Technics stelt een ontwerp op.
  • Na jouw goedkeuring plannen we de installatie in.
  • JV Technics voert de nodige boringen uit.
  • Wij regelen je ventilatiesysteem in.
decentraal ventilatiesysteem laten plaatsen
Partner in ventilatie

JV Technics, jouw partner in ventilatie

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor jong en oud. Verlucht je kamers afzonderlijk met een decentraal ventilatiesysteem. Kies voor een eenvoudige en budgetvriendelijke ventilatie, zonder grote breekwerken.

Schakel een professionele installateur in en kies het juiste ventilatiesysteem. Reken op onze deskundige en persoonlijke aanpak. Wij begeleiden je stap voor stap tijdens de installatie, inclusief keuring en inregeling van je systeem. Vraag vandaag nog je offerte aan. Adem weer vrij en geef schimmels en vocht geen kans meer.